INFORMATII UTILE

CINE SUNTEM NOI ? DESCARCARE DOCUMENTE NOUTATI MIE - RETEAUA LOCALA EVENIMENTE EUROPASS GALERIE FOTO VI - CAMPANII DE INFORMARE PROFIL  I.S.J. DOLJ INFORMATII UTILE eTWINNING SPRING DAY FOR EUROPE 2009 OFERTA  A.N.P.C.D.E.F.P. LINK-URI UTILE ISJ DOLJ - INTEGRARE EUROPEANA SI PROGRAME COMUNITARE PARTENERI SI COLABORATORI GALERIE FOTO I - ACTIVITATI GALERIE FOTO V - 9 MAI ZIUA EUROPEI MIE - RETEAUA CENTRALIZATA GALERIE FOTO II - PRODUSE FINALE GALERIA FOTO III - CURSURI DE FORMARE CONTINUA GALERIE FOTO IV - SPRING DAY IN EUROPE GALERIE FOTO VII - MONITORIZARE STRATEGIA JUDETEANA DE DEZVOLTARE PPC DIRECTII DE ACTIUNE I.E.P.C.

 
COMUNICAT DE PRESÃ
 Craiova, 3 martie 2008

 Informatia europeanã aproape de cetãtenii Craiovei!           

Începând cu data de 3 martie 2008, locuitorii municipiului Craiova au posibilitatea de a-si adresa întrebãrile privind Uniunea Europeanã unui centru de informare specializat, finantat de Comisia Europeanã si parte a Retelei de Centre EUROPE DIRECT, existente în toate statele membre UE.            

Centrul de informare EUROPE DIRECT Craiova se aflã pe strada Nicolae Julea, nr. 3 (în incinta scolii nr. 35 „I.D. Sârbu”) si functioneazã de luni pânã vineri între orele 10 - 13.30 ; 14 – 18, oferind:
  1. servicii de informare pe teme generale europene pentru cetãteni si pe teme specializate pentru firme, instituþii de învãþãmânt, ONG-uri si persoane din mediul rural;
  2. servicii de networking în vederea diseminãrii informatiei europene printr-un amplu parteneriat public-privat-societate civilã în municipiul Craiova si prin reteaua proprie de experti pe teme europene;
  3. servicii de colectare si comunicare a reactiilor de la nivel local la nivel de decizie;
  4. servicii de suport pentru Reprezentanta Comisiei Europene din România la nivelul judetului Dolj.
 Informatii suplimentare: 

Telefon: 0351-176824
Fax: 0351-176825
E-mail:
europedirect_craiova@mpe.ro

Web: www.europedirect.mpe.ro
Daniel Neagoe-BãcanuResponsabil Centrul Europe Direct Craiova

Telefon: 0729-82.87.25

E-mail: nbdaniel@gmail.com
 
Scopul centrelor EUROPE DIRECT este diseminarea de informatii despre politicile si programele Uniunii Europene, în regiunile în care îsi desfãsoarã activitatea. Sub responsabilitatea structurii gazdã, centrele oferã un serviciu local care:
  • permite cetãtenilor sã obtinã informatii, consultantã, asistentã si rãspunsuri la întrebãri privind legislatia, politicile, programele si oportunitãtile de finantare ale Uniunii;
  • le oferã acestora oportunitatea de a comunica institutiilor UE reactiile lor sub forma unor întrebãri, opinii si sugestii;
  • permite Comisiei sã îmbunãtãteascã transmiterea de informatii exacte si adaptate necesitãtilor locale.
Spre deosebire de alte centre de informare administrate de Comisie, care vizeaza un anumit grup tintã (oameni de afaceri, cercuri stiinþifice, etc.), Reteaua EUROPE DIRECT se adreseazã, fãrã discriminare, tuturor cetãtenilor care cautã informatii privind oricare dintre domeniile de activitate ale institutiilor Uniunii Europene.

Fundatia Soros Romania anunta desfasurarea unei competitii speciale de proiecte in cadrul programului East-East: Partnership Beyond Borders. Prin acest instrument, Open Society Institute si Fundatia Soros ofera sprijin financiar si logistic pentru organizatiile ce doresc sa adauge o componenta internationala proiectelor pe care le implementeaza inRomania.

East-East: Partnership Beyond Borders este un program de finantare  comun al Open Sociey Institute (OSI) si al retelei Soros de fundatii independente din tarile Europei Centrale si de Est, tarile componente ale fostei Uniuni Sovietice, Mongolia si Turcia. Programul ofera sprijina financiar si logistic oamenilor si organizatiilor pentru a
intari colaborarea intre acestia si parteneriatele trans-frontaliere, in scopul promovarii valorilor societatii deschise. Programul este deschis pe toata durata anului.

Mai multe detalii despre program sunt disponibile la adresa:
http://www.soros.ro/ro/program.php?program=10

In anul 2008, se organizeaza in Romania – in cadrul acestui program – o
competitie speciala prin intermediul careia se urmareste extinderea peste
granite a proiectelor implementate de alte organizatii la nivel local
sau national.

Prioritatile competitiei sunt:
- sa ofere sprijin organizatiilor care implementeaza proiecte in Romania pentru a identifica in tarile din regiune parteneri cu experiente similare. In acest sens vor fi finantate, la inceputul sau in prima parte a desfasurarii proiectelor in Romania, evenimente internationale (seminarii, mese rotunde) si se poate apela la sprijinul retelei Soros pentru a identifica organizatii din alte tari
- sa sprijine pe parcursul desfasurarii proiectului comunicarea cu organizatii din alte tari, fie prin dezvoltarea unor instrumente on-line, fie prin participarea observatorilor din aceste tari la evenimentele si activitatile din cadrul proiectului
- sa sustina diseminarea rezultatelor proiectului – modele de bune practici, cunoastere sociala – dincolo de granitele Romaniei prin evenimente internationale de inchidere a proiectului (seminarii, mese rotunde, conferinte). Si in acest caz se poate apela la reteaua Fundatiilor Soros pentru a identifica potentiali parteneri

Solicitantii de finantare si activitatile propuse trebuie sa respecte conditiile de eligibilitate specifice programului East-East: Partnership Beyond Borders. In acest sens, va rugam sa consultati ghidul programului, disponibil in pagina Fundatiei la adresa mentionata mai sus. Suplimentar fata de acest ghid, solicitarile de finantare trebuie
sa se refere la componente transfrontaliere adaugate unor proiecte nationale deja planificate (si a caror finantare a fost asigurata din alte surse) sau in curs de implementare. Solicitarile care se refera exclusiv la finantarea unor platforme on-line nu sunt considerate eligibile.

Solicitarile de finantare pot fi depuse oricand pe parcursul anului, dar cu cel putin opt saptamani inainte de inceperea activitatilor pentru care se doreste finantare. Procedura de evaluare este cea folosita in mod obisnuit in cadrul programului.

Pentru mai multe informatii va rugam sa vizitati pagina Fundatiei Soros
Romaniawww.soros.ro.

LaughingNOU !!

CE ESTE EUROSCOLA?

Parlamentul European a creat programul Euroscola pentru a-i informa pe tineri despre procesul de integrare europeanã si pentru a promova participarea lor la constructia Uniunii Europene. Scopul programului este sã îi aducã împreunã pe copiii de liceu din cele 27 de state membre, oferindu-le ocazia de a afla cum functioneazã Parlamentul European, dar si de a se cunoaste între ei, de a învãta despre modul de viatã, despre viziunile si asteptãrile tinerilor din alte state membre ale UE.  

Zilele Euroscola sunt organizate la Strasbourg de mai multe ori pe an. La fiecare eveniment, se adunã sute de copii din toatã Uniunea Europeanã pentru a împãrtãsi experiente, gânduri, opinii despre Europa si pentru a concura pe mai multe teme privind constructia si viitorul Europei.

  Participantii la Strasbourg sunt împãrtiti în grupuri multilingvistice, interactionând si dezbãtând cu coechipierii lor si cu cei din celelalte grupuri într-o altã limbã decât limba lor maternã, ceea ce ce reprezintã o bunã ocazie de a considera limbile strãine nu o barierã, ci mai degrabã o modalitate de întelegere a problemelor, opiniilor si asteptãrilor tinerilor din celelalte state europene. În cursul zilei Euroscola, copiii vor avea ocazia de a vizita plenul Parlamentului si de a simula activitatea deputatilor europeni. La sfârsitul zilei, fiecare participant va primi un certificat de participare semnat de Presedintele Parlamentului European. Parlamentul European pune la dispoziþie o subventie pentru acoperirea costurilor cãlãtoriei la Strasbourg, în functie de distanta ce urmeazã a fi parcursã.

EUROSCOLA ÎN ROMÂNIA

În acest an, Biroul de Informare al Parlamentului European în România lanseazã prima editie a concursului Euroscola în România. Concursul se va desfãsura conform principiilor egalitãtii de sanse si accesului egal la informare si la concurs. Nicio scoalã nu va putea primi subventii de participare la Zilele Euroscola de la Strasbourg de douã ori în cursul aceluiasi an competitional. Prioritatea de participare o vor avea întotdeauna scolile care au câstigat pentru prima datã.

CINE POATE PARTICIPA?

Acest concurs este deschis pentru copiii cu vârste între 16 si 18 ani. Fiecare liceu participant poate fi reprezentat de un numãr maxim de 25 de copii si 3 profesori. Grupurile de copii pot fi formate dintr-o clasã sau din copii din diferite clase ale aceluiasi liceu.

CALENDARUL COMPETITIEI

Înregistrarea participantilor

 
18.02.2008 - 07.03.2008

Între luni, 18.02 si vineri, 7.03, liceele interesate sã participe la concurs trebuie sã trimitã la urmãtoarele date de contact: epbucarest@europarl.europa.eu; fax: 021.315.79.29, informatiile lor de contact: numele liceului, persoana de contact pentru Euroscola, adresã, telefon, fax si adresã de e-mail, dacã este posibil.

Concursul

10.03.2008 - 11.04.2008

 

Liceele înregistrare vor primi prin postã sau prin e-mail chestionarul concursului care va contine 100 de întrebãri grilã si un eseu. Întrebãrile vor fi în limba românã, iar eseul trebuie redactat în francezã sau englezã. Rãspunsurile vor fi transmise cu confirmare de primire la urmãtoarea adresã: Biroul de Informare al Parlamentului European în România, strada Boteanu nr.1, sector 1, 010027 Bucuresti, România. Termenul final de înscriere este 11 aprilie.

Selectarea câstigãtorilor

 

14.04.2008 - 8.05.2008

 

Câstigãtorii vor fi anuntati pe data de 9 mai.

CÂSTIGÃTORI SI PREMII

 

Chestionarul grilã va fi punctat cu 10 puncte, iar eseul cu alte 10 puncte. Pentru fiecare participant, va fi fãcutã o medie. În cazul în care douã sau mai multe scoli vor avea aceeasi medie, va câstiga cea cu notã mai mare la eseu.

 

Câstigãtorii vor fi invitati sã participe la Zilele Euroscola de la Strasbourg în perioada mai 2008 - mai 2009.

 

Laughing NOU !!  

 In perioada 21-23 martie 2008, Universitatea din Bucuresti organizeaza cea de-a noua editie a Targului Educatiei.
Evenimentul isi propune sa prezinte oferta educationala pentru absolventii de liceu si de facultate (metodologia organizarii si desfasurarii concursului de admitere, cifra de scolarizare pe profile si specializari la Facultatile si Departamentele din cadrul Universitatii din Bucuresti).

De asemenea, Targul reprezinta o importanta intalnire cu editurile cu profil educational care ofera pentru acest eveniment carte cu pret redus. La acestea se adauga evenimente artistice si culturale sustinute de catre
studenti si ansambluri ale minoritatilor nationale.

Informatii suplimentare:
Centrul de Informare, Orientare si Consiliere Profesionala - Departamentul
Servicii pentru Studenti
Universitatea din Bucuresti
telefon: (021) 3 17 05 27
e-mail: ciocp@yahoo. com
http://www.ciocp. ro/

 


 Laughing   NOU !! 

ACTIUNI, PROIECTE, PROGRAME, OPORTUNITATI DE FINANTARE

Zile Internationale

Ianuarie 1

Ziua Mondiala a Pacii

Martie 21

Ziua Internationala Impotriva Rasismului

Martie 22

Ziua Mondiala a Apei

Aprilie 7

Ziua Mondiala a Sanatatii

Aprilie 22

Ziua Pamantului (Earth Day)

Mai 15

Ziua Internationala a Familiei

Mai 22

Ziua Internationala pentru Biodiversitate

Iunie 1

Ziua Internationala a Copilului

Iunie 1

Ziua internationala Impotriva Tutunului

Iunie 5

Ziua Mondiala a Mediului

Iunie 12

Ziua Internationala Impotriva Exploatarii Copilului prin Munca

Iunie 21

Ziua Mondiala pentru Pace si Rugaciune

Iunie 26

Ziua Internationala Impotriva Abuzului de Droguri

Septembrie 21

Ziua Internationala a Pacii

Octombrie 24

Ziua Natiunilor Unite

Noiembrie 16

Ziua Internationala a Tolerantei

Noiembrie 20

Ziua Universala a Copiilor

Decembrie 1

Ziua Internationala de Lupta Anti-SIDA

Decembrie 3

Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati/Nevoi Speciale

Decembrie 5

Ziua Internationala a Voluntarilor

Decembrie 10

Ziua Drepturilor Omului

 

Cool INCEPAND CU 1 MARTIE 2007, AGENTIA ARE O NOUA ADRESA: Cool

AGENTIA NATIONALA PENTRU PROGRAME COMUNITARE IN DOMENIUL EDUCATIEI SI FORMARII PROFESIONALE
CALEA SERBAN VODA NR. 133 SECTOR 4 COD POSTAL 040205 BUCURESTI


 

 

Pentru localizarea Agentiei pe harta interactiva a Bucurestiului click pe http://www.salutbucuresti.ro/planoras/swf_map.htm?-8026&-9095

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wild Web Woods

 

Consiliul Europei a lansat de curand versiunile in limbile romana,
franceza, spaniola, germana, italiana, poloneza, finlandeza, rusa,
portugheza, greaca, ungara, turca si olandeza ale jocului sau pe Internet
"Wild Web Woods".

Jocul "Wild Web Woods" a fost creat pentru a-i ajuta pe copii sa invete
intr-un mod placut regulile de securitate pe Internet, folosind basme
cunoscute pentru a-i ghida printr-un labirint de potentiale pericole spre
lumea fabuloasa a "orasului electronic". Jocul, care se adreseaza in
special copiilor cu varsta intre 7 si 10 ani, a fost lansat in versiunea
engleza la sfasitul anului trecut si este gazduit de site-ul Consiliului
Europei (www.coe.int) .

Consiliul Europei cauta sa procedeze astfel incat copiii si adultii sa
poata naviga in siguranta pe Internet la orice varsta. Jocul a fost
elaborat in spiritul programului „Sa construim o Europa cu si pentru
copii”, realizat pentru a promova drepturile copiilor si pentru a-i
proteja de orice forma de violenta, inclusiv de pericolele online din
Internet. Jocul reprezinta, de asemenea, un pas fundamental al Consiliului
Europei in ce priveste reducerea racolarii copiilor pe Internet, ca urmare
a principiilor Conventiei Consiliului Europei privind protectia copiilor
impotriva exploatarii si abuzului sexual, adoptata recent.

Jocul poate fi accesat la adresa de mai jos:
http://www.wildwebw oods.org/

Pentru orice informatii suplimentare cu privire la programul despre
copii,vizitati situl: http://www.coe. int/children

 

COMPETITIA INTERNATIONALA DE ESEURI “THIS I BELIEVE – ASTA CRED EU”

Global Youth Fund invita toti tinerii cu varste cuprinse intre 13-25 ani sa participe la Competitia internationala de eseuri “This I Believe”. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa trimiteti scurte eseuri despre filosofia voastra de viata, despre valorile fundamentale in care credeti si dupa care va ghidati existenta zilnica, tot ceea ce ganditi  si aveti de spus cu privire la cele mai critice confruntari ale lumii. Eseurile pot fi scrise in limbile engleza, franceza sau spaniola. Un juriu de specialitate va selecta 25 din cele mai bune eseuri pentru a fi distribuite si popularizate pe canalele media.

Proiectul  nu are termen limita, dar este indicat sa trimiteti eseurile cat de curand posibil.

Pentru detalii, accesati site-ul http://www.globalyouthfund.org/programs/essay/index.html